joi, 19 mai 2011

Coltul Gospodinelor


RETETA ZILEI : TOCANITA "CA LA BARZAUTA"









Cumparati de la "stacheta" din piata o bucata de carnita de porc, grasa... da grasa rau de tot. Faceti un foc zdravan, cautati o bucata de tabla ruginita... da ruginita rau de tot si puneti-o la incins.

In timp ce tabla se incinge, taiati carnea cu atentie, in bucati inegale, neuniforme si inestetice... da inestetice rau de tot.

Pastrati cateva bucati mai grase si mimati ca stergeti rugina de pe tabla. Oricum nu reusiti mare lucru dar veti da un sentiment de siguranta invitatilor vostrii.

Infigeti apoi carnea in niste scobitori din lemn import China. O carnita, o rosioara, o cepu... o ceapa mai micuta, un ardeias iar o carnita si iar o rosioara si asa mai departe.

In timp ce tabla se incinge, invitatii vor gusta din irezistibila paine intermediara si din branza framantata cu grija in lada de la ATV.

Acum urmeaza spectacolul culinar! Luati o rosie, o "pasati" adica o turtiti bine pe tabla incinsa si in felul acesta rugina va disparea sub un sos brun-roscat de consistenta moale.

Puneti carnea, presarati condimente, sare, si ce mai gasiti varsat prin bagaje si cand aceasta incepe sa sfaraie priviti cu mare atentie in stanga, in dreapta, sa nu va treziti cu Mos Martin la masa.

Tot ce a mai ramas, rosii, ceapa, ardei, aruncati peste carne, ca sa dea bine in poze.


Va garantez ca iese o mancare buna... da buna rau de tot!


Va doresc pofta buna!




























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu